Noutati

 

Turismul care va aduce anual un miliard de dolari [20/03/2012]

Primele zboruri turistice in spatiu ar trebui sa aiba loc in 2013 sau 2014, iar administratia Obama anticipeaza ca industria va ajunge la afaceri anuale de un miliard de dolari la 10 ani de la debut, informeaza Reuters.

“Pe baza studiilor de piata, anticipam ca aceasta activitate va dezvolta o industrie de un miliard de dolari in urmatorii 10 ani. Este o industrie noua, in crestere. Daca analizam ultimii 25 de ani, aproape toate lansarile au servit cateva scopuri clare, precum plasarea unui satelit pe orbita, iar acest segment al industriei continua sa se dezvolte si astazi. Insa exista cateva noi segmente pe care abia acum incepem sa le descoperim”, a declarat un oficial al Administratiei Federale pentru Aviatie din SUA, prezent la audieri intr-o comisie din Congres.

Companiile implicate in aceasta activitate, impreuna cu NASA, construiesc si testeaza avioane-racheta si nave spatiale care sa poata transporta pasagerii in afara atmosferei, primele zboruri comerciale fiind asteptate in 2013 sau 2014.

Oficialul american a adaugat ca anul 2012 va aduce o explozie a afacerilor in zona lansarilor pe orbita, noteaza Mediafax.

NASA a contractat doua companii pentru a transporta marfa si echipamente catre Statia Spatiala Internationala, complexul de cercetare care orbiteaza planeta, in care s-au investit 100 miliarde de dolari. Contractele au o valoare totala de 3,5 miliarde de dolari.

“Trebuie sa avem grija, sa nu presupunem ca succesul sau esecul industriei zborurilor comerciale in spatiu va depinde de un singur zbor. Este normal sa intampine probleme (companiile private – n.r.), procesul fiind foarte dificil, nu numai sa lansezi ceva pe orbita ci si sa reusesti o conectare in conditii de siguranta cu o alta instalatie aflata pe orbita”, a spus un oficial NASA intr-o conferinta de presa.

Sunt in pregatire de asemenea zboruri comerciale la o altitudine de aproximativ 100 de kilometri, care vor expune pasagerii la cateva minute de imponderabilitate si la panorama Pamantului vazut din spatiu, pe fundalul intunecat al cosmosului.

Pe langa activitati turistice, sunt pregatite zboruri suborbitale pentru organizatii de cercetare, institutii academice si companii care vor sa faca experimente sau sa transporte marfuri si echipamente in spatiu.

Compania Virgin Galactic, parte a grupului controlat de miliardarul Richard Branson, a incasat deja avansuri de aproximativ 60 milioane de dolari pentru calatorii in spatiu care costa 200.000 de dolari de persoana. Nu se stie cand vor avea loc aceste zboruri.


 

Guvernul a aprobat construcţia unui patinoar artificial în Poiana Braşov [05/03/2012]

În ultima şedinţă de Guvern a fost acordat avizul pentru construcţia unui patinoar artificial la complexul sportiv naţional Poiana Brasov. Investiţia în valoare de 34,5 milioane de lei va fi acoperită de la bugetul statului şi din alte surse de finanţare.

Durata de realizare a construcţiei este estimată la 12 luni, iar valoarea investiţiei va putea fi actualizată "potrivit evoluţiei ulterioare a preţurilor", conform hotărârii de guvern.

Patinoarul artificial a fost gândit ca o sală polivalentă unde se vor putea desfăşura toate sporturile indoor. Clădirea va fi construită pe 5.300 de metri pătraţi şi va avea o capacitate de aproximativ o mie de spectatori.

La terminarea lucrărilor, imobilul si terenul aferent vor fi predate pe bază de protocol Consiliului Local al Municipiului Braşov.

Guvernul consideră că, prin punerea în funcţiune a acestui patinoar artificial, se va asigura organizarea Festivalului Olimpic al Tineretului European, dar şi că se va pune accentul pe "dezvoltarea armonioasă a tinerilor prin practicarea sportului".

NoutatiMeteo

Vremea in Bucuresti

Find more about Weather in Bucharest, RO

Vremea in Brasov

Click for Brasov, Romania Forecast

Vremea in Cluj

Click for Cluj, Romania Forecast

Vremea in Constanta

Click for Constanta, Romania Forecast

Vremea in Timisoara

Click for Timisoara, Romania Forecast

Scroll